Back to top

made in copenhagen starter selskab med Heidi Kim Andersen

- Vi vil skabe plads til at eksperimentere med formater og fortælleformer, siger Helle Faber, der er direktør og producer i made in copenhagen. Og derfor går hun nu sammen med Heidi Kim Andersen, der kommer fra en stilling som programchef i Metronome Productions, om at starte et søsterselskab til made in copenhagen. Det nye selskab får det opfindsomme navn made in copenhagen 2, for det er meningen at produktionerne skal indgå i det brand som made in copenhagen allerede er.
- Vi skal stadig lave vores stærke film, men med Heidi om bord kommer vi også til at fokusere på andre dokumentarformater både til tv og digitalt. Samtidig bliver der plads til at udforske og udvikle det spændende felt mellem fiktion og dokumentar.
Heidi Kim Andersen bliver producent i det nye selskab, mens Helle Faber bliver administrerende direktør.

- Jeg har haft en fantastisk tid på Metronome, men nu skal jeg prøve kræfter med at være selvstændig og have fuld fokus på mine egne produktioner, siger Heidi Kim Andersen. - Jeg har kendt Helle i mange år og vi har samarbejdet i flere omgange, og for mig er det det helt rigtige at teame op med hende.
Heidi Kim Andersen har været programchef på Metronome Productions i næsten 4 år. Før det, var hun faktaredaktør på TV2. Hun har sammenlagt 20 års erfaring med fakta- og dokumentarproduktioner, blandt andet fra Koncern TV & Film, Bastard Film og Eyeworks.

-Heidi er en af de stærkeste og dygtigste producere i branchen, og så er hun sjov. Jeg glæder mig helt vildt til, vi skal arbejde sammen igen. Jeg har savnet en producent-legekammerat i made in copenhagen. Det er et kæmpe privilegium, at det nu kan lade sig gøre at lave et fælles selskab baseret på de værdier, vi begge tror på: Stærkt indhold, der berører folk - først i maven, så i hovedet!

Helle Faber startede made in copenhagen i 2010. Firmaet står bag en lang række prisvindende dokumentfilm, blandt andet Mon De Kommer Om Natten og Dem Vi Var. Sidstnævnte vandt sidste år både prisen for bedste dokumentar på TVFestival, Billed Bladets TV Guld og en Robert for bedste dokumentarfilm. I år har selskabet gjort sig bemærket med biograffilmen En Fremmed Flytter Ind, der netop blander fakta og fiktion. En Fremmed Flytter Ind får premiere som tv-serie på TV2 i det nye år.

Heidi Kim Andersen starter i det nye fælles selskab 1. januar, hvor hun i øvrigt også har tænkt sig at holde op med at ryge.