Back to top

To film udvalgt til IDFA 2016

Sine Skibsholts debut dokumentar, Dem Vi Var (Who We Were) er udvalgt til First Appearance Competition og Emil Langballes - også debutfilm -  The Wait,  er udvalgt til Panorama sektionen på dette års udgave af IDFA, International Documentary Festival Amsterdam.

Vi er superstolte af, at begge film er blevet udvalgt til denne festival, som er blandt de mest prestigefulde dokumentarfilmfestivaller i Verden.

I filmen Dem Vi Var (Who We Were) følger instruktør, Sine Skibsholt, Mette Line og Kristian Boserup, et par med et stærkt forhold og et veletableret liv med to børn, i en krise der opstår ud af det blå og som kommer til at ændre deres liv for altid. Den 39-årige Kristian får en blodprop i halsen, som forårsager en eksplosionsagtig skade i hans hjerne, som efterlader en trediedel fuldstændig ødelagt og Kristian med en anden personlighed. Filmen følger parrets første år, hvor de kæmper for at komme tilbage til en normal tilværelse.

I The Wait, følger Emil Langballe teenageren Rokhsar Sediqi, der er flygtet til Danmark med sin familie, og som siden 2010 har ventet på at få en afklaring på deres opholdstilladelse. Men de danske immigrationsmyndigheder er ikke overbevidste om familiens historie om, at de er forfulgte af Taleban, og den 14-årige Rokhsar, som er den eneste der kan tale godt nok dansk, må agere oversætter, socialrådgiver og advokat på sin families vegne. Men den lange ventetid og det kolosale pres har store omkostninger for den idag 16-årige Rokhsar.